2010-05-31 18:03:05• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az idegen nyelv szóbeli

A meghirdetett általános sztrájk ellenére is megkezdődött az érettségi vizsga idegen nyelvet felmérő szakasza Szatmár megyében.

„Az érettségi zavartalanul zajlott mind a 26 Szatmár megyei vizsgaközpontban, a diákok 96 százaléka megjelent a C próbán. A pedagógusok 38,65 százaléka sztrájkolt a hétfői napon" - jelentette hétfő délutáni videókonferencián Daniel Funeriu tanügyminiszternek Mariana Popa Szatmár megyei főtanfelügyelő.

Szatmár megyében tehát huszonhat központban folytatódott az érettségi vizsga, ahol 3600 végzősnek kell vizsgáznia a napokban: 2856 fiatalnak angol nyelvből, 462 tanulónak francia nyelvből, 175-nek németből, 15-nek olaszból, 27-nek pedig spanyolból.

Az első napon, hétfőn húszperces élő beszéd megértését kérték számon a vizsgán, majd kilencvenperces írásbelire került sor, a következő napokban pedig szóbeli vizsgán is át kell menni. Az eredmény nem fellebbezhető meg, és aki elmulasztja a részvételt, ugyan folytathatja az érettségit a júniusban és júliusban következő próbákon, de nem kaphat érettségi oklevelet mindaddig, amíg a nyelvtudásáról nincs bizonyítványa.


Zavartalanul folyt az érettségiztetés
Zavartalanul folyt az érettségiztetés


A tanfelügyelőség vezetői videokonferencián vettek részt
A tanfelügyelőség vezetői videokonferencián vettek részt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: